Tuesday, December 05, 2006

"Gran Hermano" es va lluir



L'abril del 2000 s'estrenà, a la cadena Tele Cinco, la primera edioió de "Gran Hermano" (Germà Gran), un programa a la vegada de convivencia de persones d'ambdos sexes que mai s'han vist abans i de "reality show". Un dels concursants femenins d'aquella primera edició,;fou una assafata de vaixells d'uns 25 anys, nascuda a Palma de Mallorca i que habitava al barri de Son Gotleu.
Aquesta al-lota / noia cognomenada Mònica Ruiz Barea hagué d'interrompir " voluntariament" la seva estada al programa i tornar a Mallorca, al descobrir-se que havia amagat, als responsables del mateix, l' haver "treballat " a Alacant dintre un Club d'alterne.
El Cavaller de Moncaira, a rel d'aquells fets, escrivi una carta sobre aquest tema; la qual seria publicada al diati "Ultima Hora" el 15 de juny d'aquell any. Com escrit de !Relats en Català" quedau convidats o convidades a pegar-hi una ujllada.
El Cavaller de Moncaira hi fa critica a la hipocresia social i al juici temarari que quasi sempre la gent sól permetre-se
.
Bé ,ningú m'havia demanat la meva opinió sobre el tema;però no deien - no diuen - que hi ha democracia i que un dels seus pilars fonamentals és la llibertat d'expressió? Doncs referit al programa televisiu de Tele 5 "Gran Hermano" i concretament al cas d'aquesta al.lota Mónica Ruiz, de la barriada de Son Gotleu, el meu parer era que creia - crec- totalment hipócrita el fet de censurar - i més encara satanitzar - tal programa, quan bona part dels espectadors hi recercaven ( hi recerquen) la morbositat del que ja es presuposa.Aquell , o aquella, que no li agrada "Gran Hermano" no ha de fer res més que mirar un altre programma o tancar la tele.Aixi m'expressava negre damunt blanc, un quinze de juny de l'any 2000, a la secció de "Cartas al Director" del diari que" Ultima Hora" de Palma de Mallorca.I seguia dient allà mateix que pensava - i seguesc pensant - que al cas de na Mònica Ruiz, tant el club alacanti on diuen que treballà aixi com la revista " Interviu" i no diguem la direcció del programa " Gran Hermano" es van lluir de valent.A na Mónica Ruiz no la coneixia i tampoc encara la conec. Ho aclaria per allò d'algun "espabil-lat"- il-luminat i malpensat a la vegada me desduís que era potser un dels seus " clients". I deixava molt clar que el que aquesta al-lota hagués fet o no de" prostituta" no importava a ningú i manco encara ens donava ( ni ens dóna) el dret d'apuntar-la, amb el dit, com si tengués ronya !

No comments: